Wie is Binnenstebuiten?

Mijn naam is Femke Bouwmeister en ben 38 jaar. Ik woon samen met mijn man Joris en mijn twee lieve zonen in Nijmegen-Noord.

Al 16 jaar werk ik met veel enthousiasme en plezier als leerkracht in het basisonderwijs. Ondanks dat ik als leerkracht veel voor kinderen kan betekenen, zie ik ook dat er kinderen vastlopen in hun ontwikkeling, waarbij ik ze als leerkracht niet de begeleiding kan bieden die zij nodig hebben. Ik voelde steeds meer tweestrijd van binnen en ben op zoek gegaan naar een opleiding die dat wel mogelijk maakt. De erkende Post-HBO opleiding tot kindercoach bij BGL&Partners (Ontwikkeling van mens en organisatie) paste hier helemaal bij. Als kindercoach heb ik de tijd om individueel met het kind te werken en samen op zoek te gaan naar oplossingen. Naast kindercoaching wilde ik ook heel graag het hele gezin ondersteuning kunnen bieden. Vandaar mijn extra specialisatie: gezins-opvoedcoach. Wil een kind zich goed kunnen ontwikkelen, is de begeleiding van het hele gezin van groot belang.

Tijdens de opleiding bij BGL, heb ik ervaren hoe waardevol mijn rol als coach kan zijn. Dat mijn begeleiding het kind, maar ook de ouders kan helpen, zodat zij weer vol vertrouwen de toekomst in gaan. Het geeft me energie en geluk dat ik zoveel voor de kinderen en ouders kan betekenen. Dit heeft gemaakt dat ik mijn eigen coachpraktijk ben begonnen. De naam Binnenstebuiten past goed bij mijn werkwijze tijdens een coachtraject: je gaat op zoek in je binnenste, welke kwaliteiten en mogelijkheden bezit je, en leert hoe je die naar buiten kunt laten komen en kunt inzetten in lastige situaties. Binnenstebuiten was geboren. De sterren in mijn logo staan symbool voor mijn wens dat elk kind en ouder mag ervaren hoe het is om je binnenste naar buiten te kunnen laten stralen.

Een lieve vriendin heeft het logo voor mij ontworpen.

‘Leave a little sparkle wherever you go’